Sabtu, 12 Oktober 2013

Lukisan Menggunakan Microsoft Excel


Microsoft Excel bukan sahaja digunakan untuk tujuan pengiraan kerana sekiranya korang tau caranya, Software ni pun boleh digunakan untuk membuat lukisan. Jangan tak percaya kerana Tatsuo Horiuchi yang berusia 73 tahun dari Jepun telah membuatnya.

Jumaat, 11 Oktober 2013

Ingin Tingkatkan Tarikan Seksual? Mungkin Anda Boleh Cuba Cara Ini


Kelenjar Apocrine , atau kelenjar yang secara khusus menghasilkan peluh di ketiak, menghasilkan bau yang unik yang sukar dikesan secara sedar, tetapi tetap penting dalam foreplay seksual.

Bumbung Tokong Tertera Kalimah Allah

kalimah allah


PASIR PANJANG - Gara-gara penyebaran gambar di dalam laman Facebook, sebuah tokong di pekan Pasir Panjang, dekat sini dikerumuni lebih 200 penduduk sekitar, malam kelmarin.

Semuanya kerana sebuah laman Facebook memaparkan gambar bumbung tokong berkenaan yang dikatakan terbentuk kalimah ALLAH, menyebabkan penduduk datang ke luar kawasan tokong berkenaan bagi menyaksikan sendiri dakwaan tersebut.

Pelayan Robot Bekerja Di Restoran

Sejak dibuka pada Jun 2012, sebuah restoran di Harbin, China telah meraih populariti yang sangat tinggi kerana mereka menggunakan robot sebagai pembantu restoran mereka. Robot ini boleh bekerja selama 5 jam selepas dicas penuh selama 2 jam dan juga boleh menunjukkan sebanyak 10 jenis ekspresi muka.


Info Berguna Yang Korang Perlu Tahu

Info yang sangat berguna yang kemungkinan anda tidak mengetahuinya

 Masalah semut : Semut tidak sukakan timun. Jadi, letakkan kulit timun di tempat yang selalu dilaluinya
 

Smartphone Canggih China

Korang sentiasa lupa bawak charger? Jangan risau, dengan smartphone terbaru dari China ini, masalah korang dapat diselesaikan dengan sungguh mudah. Korang hanya perlu slide penutup belakang, dan kemudian sambungkan ke plug. Senang dan Mudah.


Khamis, 10 Oktober 2013

Lukisan Anak Yang Jujur

Kanak kanak mempunyai imaginasi yang cukup tinggi. Jadi jika mereka melukis, hayatilah lukisan mereka. Mungkin ada maksud tersirat di sebalik lukisan mereka

Ibu budak ni sebenarnya bekerja sebagai jurujual di Home Depot. Ini merupakan surat yang dihantar oleh ibunya kepada guru kanak kanak ini untuk menerangkan situasi sebenar

Kereta Dengan Ciri Keselamatan Terbaik dari Volvo

Pengeluar kereta Volvo sedang membangunkan kereta yang dilabelkan “no death car” yang akan memandu dengan sendirinya dan dijangka mustahil untuk berlanggar – yang akan dilancarkan di showroom mereka dalam tempoh lapan tahun lagi.. ( boleh tunggu ke.. ? )

Hikmah Sujud


Firman Allah SWT yang artinya: – “Sesungguhnya orang-orang yang beriman dengan ayat Kami adalah orang yang apabila diperingatkan dengan ayat-ayat Kami mereka menyungkur sujud dan bertasbih serta memuji Tuhan dan mereka tidak menyombongkan diri” (Surah As-Sajadah ayat 15).

Sujud bukan saja mendekatkan kita dengan Allah SWT tetapi dari sudut medis pun ada hikmahnya. Antara hikmah sujud menurut keterangan medis adalah: -

Cerai Kerana Mencium Kuda


Riyadh: Seorang wanita di Arab Saudi diceraikan suaminya yang cemburu selepas dia melihat sekeping gambar isterinya mencium kuda dimuat naik di lama sosial. 
Wanita tanpa nama itu bagaimanapun tidak menyesal atas perbuatannya mengambil gambar ‘sedang mencium kuda’ ketika berada di ladang ternakan di Riyadh dan menyifatkan suaminya cemburu tidak bertempat.

Menyusukan Bayi Sambil Berbasikal

Walaupun kita biasa mendengar susu ibu memang susu yang terbaik untuk bayi, tetapi cara penyusuannya pun mestilah sesuai. Tetapi gambar di bawah ni, menunjukkan cara penyusuan yang sangat ekstrem dan aku nasihatkan..Please don't try this at the road..


Wayne Rooney Bersama Motorsikal Rekaannya

Muka kerek Rooney dengan motor besarnya

Siapa yang tidak kenal kepada Wayne Rooney bintang bola sepak dari Manchester United walaupun setau aku Lionel Messi lagi power dari dia.. ( jangan marah ya peminta MU.. )
Motorsikal ni sebenarnya dibuat untuk satu projek lelong untuk mengutip derma bagi membantu kanak kanak yang sakit dibawah KidsAid sebuah pertubuhan dari Denmark. Direka oleh Wayne Rooney, beliau telah bekerjasam dengan pembuat motorsikal dari Denmark juga iaitu Lauge Jensen.

Ni gambar selebihnya..

Rabu, 9 Oktober 2013

Wanita Ditahan Kerana Menampar Teman Lelaki

Hong Kong: Seorang wanita China ditahan kerana memaksa teman lelakinya berlutut di jalan raya sebelum menampar muka lelaki itu berulang kali.
Lelaki berusia 23 tahun yang dikenali sebagai Chui itu dituduh bermain kayu tiga apabila membawa pulang seorang wanita lain ke flatnya di Hong Kong.
Selepas teman wanitanya mengheret Chui ke jalan raya dan mula bertindak kasar, jiran tetangga berkumpul dan merakam adegan itu yang kemudian dimuat naik ke YouTube.
Wanita berusia 20 tahun bernama Cheng itu kemudian ditahan kerana disyaki melakukan kekerasan, manakala mangsa dikejarkan ke hospital.
Kejadian itu berlaku Jumaat lalu di kawasan Kowloon City selepas Chui membawa pulang seorang wanita ke flatnya walaupun dia berpacaran dengan Cheng.
Cheng memaksa Chui berlutut di kaki lima sambil diperhatikan jiran tetangga dan menuduhnya curang. Wanita yang mengikut Chui pulang turut berdiri di sisi mangsa ketika pasangan itu bertengkar.
Foto
ADEGAN Chui ditampar oleh Cheng sambil diperhatikan seorang lagi wanita yang mengikut lelaki itu pulang.

Prosedur Selepas Nikah di Thailand

Aku pasti ramai yang tak tahu pasal hal ni..Dan untuk tambah pengetahuan korang atau ada yang da ada niat nak nikah di Thailand pasni.. bolehlah guna tips di bawah ni ya.. heheheh


SOALAN: Saya telah bernikah di Selatan Thailand dan pernikahan secara wali am setahun lalu. Sehingga sekarang ini, saya dan suami masih belum mendaftarkan pernikahan
ini di mana-mana pejabat agama Islam. Apa yang perlu saya lakukan untuk selesaikan masalah ini?

Mesin Layan Diri Untuk Coli


Mesin layan diri adalah sebuah alat yang dicipta unda memudahkan korang yang nak semua benda dengan cepat dan terlupa nak makan disebabkan terlalu sibuk dengan kerja harian.. contohnya macam makanan ringan atau air minuman.
Tetapi.. ada ke orang yang keluar rumah dan tetiba baru teringat.. Alamak!! Saya terlupa untuk memakai bra!!

Cerita Lucu - Kerana Hutang, Audi Diletakkan Di Atas Bumbung


Gambar sebuah kereta Audi yang diletakkan diatas bumbung sebuah bangunan di kampung Houbu , daerah Zhejiang telah menjadi satu berita hangat di Internet. Pada asalnya gambar itu menjelaskan bahawa kereta itu diangkat keatas bumbung itu oleh kren kerana tiada tempat letak kereta yang kosong itu diletakkan di bawah. Dan setiap kali pemandu mahu menggunakan kereta tersebut, dia akan menggunakan kren untuk mengangkat kereta itu kembali ke bawah.

Lahirkan Anak di Taman Terbuka

Oaxaca (Mexico) – Seorang wanita melahirkan anak seorang diri di sebuah taman dekat luar sebuah klinik umum di Mexico.
Laporan mengenai wanita daripada suku Orang Asli itu mencetuskan kemarahan di media sosial. Foto yang diterbitkan di akhbar dan media sosial menunjukkan Irma Lopez, 28, berlutut sambil menangis di taman bersama seorang bayi yang masih bertali pusat di luar pusat kesihatan awam di Oaxaca.
Kejadian berkenaan mencetuskan kemarahan rakyat di rangkaian laman media sosial.
Mereka mengecam perkhidmatan pusat kesihatan yang berkualiti dan diskriminasi terhadap Orang Asli di negara itu. – Agensi

Wajah Sebenar Predator Malaysia


Sebelum ni gempar tentang cerita seorang Predator membuat laporan polis berkaitan laporang penjualan sijil cuti sakit ( MC ) palsu yang dijual secara terbuka di Facebook. Dan ramai lak yang sibuk bertanya kenapa doktor ni pakai sampai macam tu sekali semata untuk membuat laporan polis?

Adakah dia seorang pemalu? atau.. dia takut jika identiti dia tersebar dan dia bakal diberi ugutan bunuh seperti yang berlaku pada pemain bola sepak Kelantan? Cerita lucu di pagi hari..

Apa apa pun ni kisah sebenarnya..

Solat Sunat Dhuha


Solat Dhuha merupakan amalan sunat yang di galakkan kita amalkan nya. Ia dikatakan sebagai "pembuka rezeki" sebagaimana yang di nyatakan dalam hadis Rasulullah tercinta kita SAW.  
Solat ini boleh dilakukan 2, 4, 6, hingga 12 rakaat. 

Cara Ringkas Solat @ Sembahyang Sinat Dhuha : 


Selasa, 8 Oktober 2013

Buat Sendiri : Kreativiti Dengan Botol Minuman


Bunga cherry memang terkenal di Jepun dan setiap tahun diorang akan meraikan National Cherry Blossom Festival di sana. Oleh kerana kat Malaysia ni takde festival camtu, so bolehla korang wat design kat bawah ni dan layan la kat rumah masing masing ok.

Evolusi Rekaan Botol Coca Cola

Segalanya bermula dengan sirap berwarna coklat, yang tidak berbahaya, hanya dijual di farmasi. Selain dari kempen pemasarannya yang kreatif, Coca cola menjadi terkenal adalah kerana rekaan botolnya yang lain dari yang lain..


Pernah tengok rumah Datuk Shah Rukh Khan?

Aku percaya ramai peminat Hindustan kat lua sana pasti tergila gilakan dengan Shah Rukh Khan. Walaupun dia da berkahwin, masih ramai lagi yang meminatinya termasuklah jiran sebelah rumah aku.. hehehe.. So jom kita tengok rumah SRK yang kalau ikutkan.. da macam Istana takpun White House lak aku tengok..

Isnin, 7 Oktober 2013

Perangai pelik hanya terdapat di China

Biasanya kalau tengok berita di TV3, mesti korang akan perasan TV3 akan siarkan cerita pelik dari China yang jarang jarang berlaku kat negara lain. Hari ni kita layan versi gambar lak yang berlaku di china, tapi aku tak jamin la kalau mende camni pun berlaku kat Malaysia gak

Seorang guru kungfu menunjukkan kekebalan diri dengan meng'drill' kepalanya sendiri

Gajet Terbaik 2013


Telefon pintar HTC One telah berjaya menewaskan telefon pintar keluaran Apple dan Samsung untuk memenangi Anugerah Gajet Terbaik 2013 dalam majalah T3 pada yang diadakan di London.

Mr Bean peluk Islam hanya khabar angin?

Sejak dari minggu sudah aku tengok ramai blogger sibuk mengepost hal berkaitan hal Mr Bean memeluk agama Islam. Tak taula samada diorang ni selidik dulu ke atau main copy paste je memana blog hanya untuk dapatkan ranking. Kali ni plak aku dengar.. itu semua hanya khabar angin semata mata..

Duit Syiling Sebagai Hiasan Kereta

Orang Arab memang terkenal dengan pemborosan menghias kereta dengan hiasan mewah. Kali ini, mereka menggunakan duit syiling pula sebagai dekorasi kereta kreatif mereka. Kereta ni menggunakan lebih kurang 55,000 keping syiling berbagai nilai sebagai dekorasi kereta.

Panas.. Tembak Dulu


Polis tidak lagi teragak-agak untuk menembak terlebih dahulu tanpa memberi sebarang amaran, kata Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi (gambar) yang didedahkan menerusi satu rakaman suara di Melaka pada Jumaat lalu.

Selasa, 1 Oktober 2013

Rumah Untuk Dijual Johor Bahru

Update terkini rumah untuk dijual di Johor Bahru

Taman Ungku Tun Aminah, Skudai

Alamat : No XX, Jalan Bentara 5, Taman Tun Aminah
Harga : RM 165,000
Jenis Rumah : Rumah Teres Satu Tingkat

Taman Putri, Kulai

Alamat : No XX, Jalan Sri Putri 14/2, Taman Putri, Kulai
Harga : RM 230,000 Market Value RM 240,000
Jenis Rumah : Rumah Teres Dua Tingkat

Untuk yang berminat, boleh hubungi arecuarm@gmail.com untuk sebarang pertanyaan