Rabu, 9 Oktober 2013

10:20 PG

Sebelum ni gempar tentang cerita seorang Predator membuat laporan polis berkaitan laporang penjualan sijil cuti sakit ( MC ) palsu yang dijual secara terbuka di Facebook. Dan ramai lak yang sibuk bertanya kenapa doktor ni pakai sampai macam tu sekali semata untuk membuat laporan polis?

Adakah dia seorang pemalu? atau.. dia takut jika identiti dia tersebar dan dia bakal diberi ugutan bunuh seperti yang berlaku pada pemain bola sepak Kelantan? Cerita lucu di pagi hari..

Apa apa pun ni kisah sebenarnya..


Kuala Lumpur: “Saya pakai begitu sebab utamakan keselamatan, bukannya mahu mencari glamor,”.

Demikian kata Presiden Gabungan Persatuan Pengamal Perubatan Malaysia (MPCAM) Dr Jim Loi Duan Kong mengenai tindakannya memakai sut daripada filem aksi sains fiksyen Predator memasuki Balai Polis Subang Jaya 1 Oktober lalu.

Gambarnya bersama sut sambil menunggang motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki B-King GSX1300 itu kemudian dimuat naik di beberapa blog dan mendapat pelbagai reaksi termasuk menggelarnya sebagai Predator Malaysia.

“Saya pergi ke sana untuk membuat laporan polis berkenaan kes penjualan sijil sakit (MC) palsu di Facebook, tetapi tidak sangka sebaik memasuki balai, sut filem aksi sains fiksyen Amerika Syarikat itu menjadi tumpuan polis yang bertugas.

“Selesai membuat laporan, mereka minta saya pakai semula topi keledar yang direka mengikut kepala Predator sebelum mengambil gambar bersama motosikal dan memuat naik di Internet tanpa pengetahuan saya,” katanya kepada Harian Metro ketika ditemui di kliniknya, di sini, semalam. - Harian Metro

0 comments:

Catat Ulasan