Rabu, 19 November 2014

10 Majikan Popular Yang Menjadi Pilihan Graduan Universiti di Malaysia


Berdasarkan survey yang dibuat ke atas lebih 14,000 orang pelajar university, berikut adalah senarai top 10 syarikat popular yang menjadi pilihan pelajar university selepas menamatkan pelajaran mereka.
Industri perbankan dan perkhidmatan kewangan mendapat pilihan tertinggi graduan pada tahun ini. Maybank,CIMB Group dan Bank Negara mendominasi 10 kedudukan teratas di dalam senarai ini, manakala Ernst & Young dan PricewaterhouseCoopers mendapat 2 tempat di dalam senarai 10 teratas.
Syarikat yang Popular di Malaysia

Selasa, 14 Januari 2014

Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1435 H



Di kesempatan ini, aku mengucapkan Salam Maulidur Rasul kepada sesiapa yang tersinggah di blog ini dan beragama beragama Islam. Jom layan video yang aku pilih khas untuk hari ni.. tak lama pun. kejap je..

 

Selasa, 17 Disember 2013

Sakit Tulang Belakang – Fakta Kena Tahu

Assalamualaikum..

Rasanya dah agak lama juga aku tak mengupdate blog ni.. biasalah.. agak busy dekat dekat akhir tahun ni.. banyak keje nak di followup dan banyak client yang meng’followup’ aku.. 

Disebabkan sekarang ni tulang belakang aku tengah sakit sikit.. maybe pasal aku ada angkat barang berat kot.. jadi aku pun carilah serba serbi sedikit info berkaitan tulang belakang ni.. ye la.. nak pakai lama kan.. at least kena tawu juga tentang kesihatan diri sendiri ni.. jom share ilmu..


Sabtu, 12 Oktober 2013

Lukisan Menggunakan Microsoft Excel


Microsoft Excel bukan sahaja digunakan untuk tujuan pengiraan kerana sekiranya korang tau caranya, Software ni pun boleh digunakan untuk membuat lukisan. Jangan tak percaya kerana Tatsuo Horiuchi yang berusia 73 tahun dari Jepun telah membuatnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...