Rabu, 14 Januari 2015

Kenapa Anda Mesti Cuci Dulu Buah Dengan Air Garam

Inilah pentingnya kita cuci dulu buah dengan air garam sebelum kita makan. Tak susah mana pun. Cuma ambil masa kita dalam 5 minit je.


Selasa, 13 Januari 2015

Resipi Mesti Cuba Lamb Chop dan Kentang Putar

Sekali sekala kita makan western food ni sedap jugak rasanya. Lebih lagi kalau makanan tu kita yang buat sendiri, confirm puas hati. Jadi, hari ni jom cuba masak makanan western ni. Sedap tak sedap tu no 2, yang penting kita cuba.

Cara Buat Lamb Chop Dengan Kentang Putar

http://blogwana.files.wordpress.com/2010/03/dsc06117.jpg?w=597&h=400

Cara membuatnya!! sangat-sangat senang!!

Isnin, 12 Januari 2015

Kilang Kereta Ini Sangat Menghargai Alam Sekitar

Dibawah ialah kilang pembuatan kereta sports McLarenyang terletak di Woking , Surrey England. Ianya sebesar 45,500 meter persegi dan dibina dengan teknologi mesra alam.

Kalau korang nak tau, di sinlah kereta lumba street legal McLaren dibina dan dipasang.

Kilang ini mengitar semula air hujan dari bumbung yang kemudian digunakan bagi mengairi pokok-pokok sekitar kilang. Kilang ni juga dibina "terbenam" kedalam bukit bagi memberi penebat haba yang baik ketika musim sejuk serta panas.

Bangunan kilang terbenam ini juga membuatkan kilang ini seakan-akan bersatu dengan kontor bukit sekelilingnya. Akhir sekali atapnya akan dipasang sel photovoltaic yang mampu menjana elektrik untuk kegunaan kilang.

Bangunan kilang ini ialah hasil rekaan Foster and Partners.


 
Kreatif kan diorang ni

Ahad, 11 Januari 2015

Jangan Buat Panggilan Telefon Di Stesen Minyak

Kadang-kadang aku perasan, ada je makhluk yang selamba buat panggilan telefon atau jawab telefon semasa sedang isi minyak di stesen minyak. Bukan ke kat situ da terang-terang diorang tunjuk label jangan on kan telefon semasa sedang isi minyak? Ke diorang ni saje je buat buat tak nampak?

Jadi untuk kefahaman korang, kat sini aku tunjukkan ujikaji yang aku dapat dari email sebab tak boleh buat panggilan telefon di stesen minyak ni