Selasa, 9 Disember 2014

Cara Pengeluaran KWSP Akaun 2

Cara Pengeluaran KWSP Akaun 2

Buat yang bekerja makan gaji di luar sana, Akaun 2 KWSP korang tidak sepatutnya dibiarkan begitu sahaja. Jika korang mempunyai rumah, adalah lebih baik ianya dikeluarkan untuk membantu meringankan beban pembayaran bulanan. Sekurang kurangnya, gaji yang ada boleh digunakan untuk tujuan lain seperti melabur, melabur dan juga melabur.. (hahaha..)

Ok, berbalik tentang cerita pengeluaran KWSP akaun 2 ni, apa yang aku nak kongsikan adalah cara nak mengeluarkan duit KWSP untuk tujuan pembayaran pengurangan ansuran bulanan. Sebenarnya, buat yang taktau, Akaun 2 juga boleh dikeluarkan untuk tujuan lain tetapi kali ni aku nak fokus pada pembayaran ansuran bulanan rumah je.

Perkara pertama yang korang kena buat adalah..

Rabu, 19 November 2014

10 Majikan Popular Yang Menjadi Pilihan Graduan Universiti di Malaysia


Berdasarkan survey yang dibuat ke atas lebih 14,000 orang pelajar university, berikut adalah senarai top 10 syarikat popular yang menjadi pilihan pelajar university selepas menamatkan pelajaran mereka.
Industri perbankan dan perkhidmatan kewangan mendapat pilihan tertinggi graduan pada tahun ini. Maybank,CIMB Group dan Bank Negara mendominasi 10 kedudukan teratas di dalam senarai ini, manakala Ernst & Young dan PricewaterhouseCoopers mendapat 2 tempat di dalam senarai 10 teratas.
Syarikat yang Popular di Malaysia

Selasa, 14 Januari 2014

Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1435 H



Di kesempatan ini, aku mengucapkan Salam Maulidur Rasul kepada sesiapa yang tersinggah di blog ini dan beragama beragama Islam. Jom layan video yang aku pilih khas untuk hari ni.. tak lama pun. kejap je..

 

Selasa, 17 Disember 2013

Sakit Tulang Belakang – Fakta Kena Tahu

Assalamualaikum..

Rasanya dah agak lama juga aku tak mengupdate blog ni.. biasalah.. agak busy dekat dekat akhir tahun ni.. banyak keje nak di followup dan banyak client yang meng’followup’ aku.. 

Disebabkan sekarang ni tulang belakang aku tengah sakit sikit.. maybe pasal aku ada angkat barang berat kot.. jadi aku pun carilah serba serbi sedikit info berkaitan tulang belakang ni.. ye la.. nak pakai lama kan.. at least kena tawu juga tentang kesihatan diri sendiri ni.. jom share ilmu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...