Selasa, 20 Ogos 2013

Rekaan Telur Berbentuk Hati

Bagi sesiapa yang inginkan kelainan dalam rekaan bunga telur untuk majlis perkahwinan ke, majlis cukur jambul ke, majlis nikah lagi satu ke.. atau apa jua majlis yang seangkatan dengannya, boleh cuba try test cara membuat telur berbentuk hati ni. Tak susah pun.. dalam 10 minit je da siap.. ( agaknye la kot.. )

Isnin, 19 Ogos 2013

Adakah Google membodohkan pengguna?

Jika korang menggunakan Internet, tentu tak sah kalau tak menggunakan perkhidmatan Google. Boleh dikatakan yang Google ni telah menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian kita.

Gergasi enjin carian mencatatkan lebih 1.2 trilion carian pada tahun 2012, manakala Google Maps kini merupakan aplikasi kegemaran di dunia. Bukan itu saja, deng web lain seperti Gmail, Google Plus, YouTube, Android - dunia kini seolah-olah dikuasai oleh Google.

Adakah semua pergantungan ini membuat pengguna bodoh?  Kalau tak percaya, cuba tengok Inforgrafik di bawah . Kalau tak paham.. boleh la cuba guna Google Translate.. ( google lagi.. )

Deko Rumah di Paris

Kalau sesapa yang ada umah apartment tu, bolehla rasanya mencilok idea deko di bawah ni yang direka oleh l’Atelier d’Archi berlokasi di Paris, France. Rumah ni dihiasi dengan pelbagai warna dan tekstur menarik yang dipilih untuk mewujudkan suasana yang secara keseluhannya bersatu. Jom layan

Khamis, 15 Ogos 2013

Telefon masuk air

Mungkin sudah beberapa kali anda melihat atau merasai sendiri pengalaman telefon bimbit jatuh ke dalam air. Misalnya terkeluar dari poket anda ketika berada dalam tandas, terlepas dari genggaman dan jatuh ke dalam lecak atau secara tidak sengaja termasuk dalam bekas air atau lauk.  Padan muka !!

Anda mungkin kecewa, takut telefon tersebut tidak lagi boleh berfungsi ditambah pula wang ringgit yang dikeluarkan bukan sikit. Jangan risau! Kami mempunyai sedikit tips yang boleh anda ikuti sekiranya telefon anda jatuh ke dalam air. Cuba lakukan langkah di bawah.

Rabu, 7 Ogos 2013

Cara Tukar Tayar Kereta

Sebelum aku buat ucapan raya.. ni aku kongsi cara tukar tayar kereta kepada mereka yang berjalan jauh sempena raya ni. Sekurangnya, ada gak pengetahuan korang tentang tayar ni. kalau tak, naya je kena kencing ngan owner kedai tayar tu. Tips ni aku lupa dari mana aku dapat. Tapi terima kasihla pada yang buat post bermanfaat ni. Kredit aku untuk peng’post’ cerita ni.