Isnin, 17 Jun 2013

Proton Saga SV 1.3 L

Aku rasa ramai yang da tau psl model baru proton saga mampu milik baru je dilancarkan iaitu.. Proton Saga SV 1.3 L. Dengan bulanan serendah RM 250.. memang tersangatla berbaloi untuk sesiapa yang nak pakai kete tp berbajet rendah. Tapi aku tak sure la, RM 250 ni full loan ke atau ada certain donwpayment yang kena bayar. Dia tak cite detail pn. .

Selepas aku selidik lebih mendalam skit.. baru la aku tau.. rupanya untuk sesapa yang ingin menggunakan kereta Proton Saga SV ni.. kena kuarkan deposit sebanyak RM 3,8xx.xx dan RM 250 tu untuk tahun pertama je. Tahun berikutnya ada kenaikan.. ehh.. boleh lak camtu kan.. macam beli rumah guna loan konvensional lak.

Selasa, 4 Jun 2013

Kaedah menghalau lalat dan kelebihan lalat


Aku percaya ramai antara kita yang menghadapi masalah lalat kat umah. Dan biasanya cara orang menghalau lalat adalah dengan menggunakan tangan yang dikibas kibas dengan harapan lalat tersebut akan pergi dan tak kembali semula menggangu kehidupan korang.. tapi hakikatnya.. korang sendiri sedia maklum kan.. hahahaha..

Salah satu petua yang aku rasa berbaloi untuk dicuba adalah dengan menggunakan pelekat lalat. Penah tengok? tak penah? Takpe.. ni aku bg gambar utk korang senang paham.. mende alah ni murah je..